La 22a Edició del Trial de la Cerdanya, celebrada els dies 18 i 19 de maig de 2024

La 22a Edició del Trial de la Cerdanya, celebrada els dies 18 i 19 de maig de 2024, ha estat tot un èxit, reafirmant-se com una de les competicions de referència en el món del trial a nivell nacional i internacional. Aquesta prova ha reunit a les localitats d’All, Ger, Meranges i Bellver un gran nombre de pilots, tant professionals com aficionats, així com un públic entusiasta, que no va voler perdre’s cap detall d’aquesta edició tan especial. L’esdeveniment no només ha estat una gran oportunitat per als competidors, sinó també per a la promoció de la comarca de la Cerdanya com a destí turístic i esportiu.

El paisatge espectacular de la Cerdanya, amb les seves muntanyes i camins sinuosos, va ser el marc ideal per a una competició tan exigent com el trial. Les zones de competició es van dissenyar amb cura per posar a prova les habilitats tècniques dels pilots, oferint un equilibri entre la dificultat i la seguretat. Els organitzadors van voler mantenir l’essència del trial clàssic, amb zones naturals que van exigir als participants el màxim control i equilibri sobre les seves motocicletes. Aquest aspecte ha estat molt valorat per part dels competidors, que van destacar la qualitat del recorregut i la seva varietat tècnica.

En aquesta edició, el Trial de la Cerdanya va comptar amb la participació de pilots de diferents categories, des dels més joves en iniciació fins als més veterans en categories d’elit. L’emoció va estar assegurada en tot moment, amb una competició molt disputada en totes les categories. Entre els pilots destacats, es va poder veure l’actuació de figures internacionals del món del trial, així com noves promeses que van sorprendre amb el seu talent i destresa. Les categories més altes van oferir un espectacle digne de les millors competicions mundials, amb maniobres increïbles que van deixar el públic bocabadat.

L’organització de l’esdeveniment va ser impecable, gràcies a la col·laboració de clubs locals i d’un gran equip de voluntaris que van treballar incansablement per garantir que tot funcionés a la perfecció. Els serveis per als pilots i espectadors van ser àmpliament elogiats, amb zones de descans, àrees de menjar i aparcament ben gestionats, la qual cosa va contribuir a crear una experiència agradable per a tots els assistents. A més, la coordinació entre els municipis d’All, Ger, Meranges i Bellver va permetre que la logística de la competició es desenvolupés sense problemes.

Un altre factor clau per a l’èxit d’aquesta edició ha estat la gran assistència de públic, tant locals com visitants. La Cerdanya es va omplir d’aficionats al trial, però també de famílies i turistes que van aprofitar l’oportunitat per descobrir la bellesa de la zona. Això va suposar un impuls important per a l’economia local, amb els allotjaments, restaurants i comerços plens durant tot el cap de setmana. Els representants dels municipis implicats van destacar l’impacte positiu que esdeveniments d’aquesta magnitud tenen per a la promoció turística de la comarca.

A nivell mediambiental, el Trial de la Cerdanya també va destacar per les mesures preses per minimitzar l’impacte ecològic. L’ús responsable dels espais naturals va ser una prioritat per als organitzadors, que van establir protocols estrictes per garantir que la competició no deixés empremta en el paisatge de la zona. Aquest compromís amb la sostenibilitat ha estat molt valorat per la comunitat local i per les institucions implicades.

En conclusió, la 22a Edició del Trial de la Cerdanya ha estat un èxit rotund tant a nivell esportiu com organitzatiu. Els pilots han elogiat la qualitat de les zones i la professionalitat dels organitzadors, mentre que el públic ha gaudit d’un cap de setmana ple d’emoció i espectacle en un entorn natural incomparable. Amb una participació rècord i una organització exemplar, el Trial de la Cerdanya continua consolidant-se com una cita ineludible dins del calendari del trial mundial.

Àlbum complet a Google Photos