Un Trial puntuable pel Campionat de Catalunya.

Diumenge 29 de setembre de 2024

El Campionat de Catalunya de Trial Open, organitzat pel MotorClub80, va viure una jornada inoblidable el diumenge 29 de setembre al Port de la Selva, a la província de Girona. Aquest esdeveniment, que va reunir competidors de diverses categories, va ser un èxit rotund tant per la qualitat de la competició com per l’excel·lent organització i l’entorn natural immillorable que ofereix el municipi costaner.

El trial és una disciplina que combina habilitat, resistència i una gran capacitat tècnica, i aquest campionat no va ser l’excepció. Els pilots van competir en un circuit exigent, ple d’obstacles naturals, com roques i desnivells pronunciats, que van posar a prova les seves capacitats de control i equilibri sobre la moto. El Port de la Selva, amb el seu paisatge muntanyós i a la vegada marítim, va ser l’escenari perfecte per a una prova de tant nivell.

Categories i participants destacats

El Campionat de Catalunya de Trial Open va comptar amb una gran diversitat de categories, fet que va permetre la participació tant de joves promeses com de pilots experimentats, així com de dones que es van fer un lloc destacat en el món del trial. Les categories incloïen Elit Sots16, Màster Sots16, Promo Sots16, Promo, Promo +35, Màster, Màster 125, Base Femení, Base, Open 125, Open, Promo 125, Base 125, Open +50, Open Femení, Promo +50, Promo Femení i Elit. Aquesta varietat va garantir una competició molt emocionant en cada nivell de dificultat, fent que el públic assistent gaudís d’un espectacle vibrant.

En la categoria Elit, els pilots van mostrar un nivell altíssim de control i habilitat, destacant la seva capacitat per superar zones d’alta dificultat amb una tècnica depurada. Els joves participants de la categoria Elit Sots16 també van deixar empremta, demostrant que el futur del trial català és molt prometedor.

D’altra banda, la categoria Open va permetre als pilots aficionats demostrar la seva passió pel trial en una competició més assequible, però no per això menys intensa. A més, la participació femenina va ser una gran mostra de com el trial s’està convertint en un esport cada vegada més inclusiu, amb categories com el Base Femení i l’Open Femení que van comptar amb un gran nombre de participants.

Un ambient familiar i de companyonia

El Campionat va ser molt més que una simple competició esportiva. Gràcies a l’entorn del Port de la Selva i a la bona organització del MotorClub80, l’esdeveniment va tenir un ambient familiar i acollidor. Famílies, aficionats i esportistes van gaudir de la jornada, amb zones habilitades per al públic on es podia seguir de prop l’acció i sentir l’emoció de les proves.

A més, l’organització va comptar amb la col·laboració d’un gran nombre de voluntaris, fet que va contribuir a l’èxit logístic de la jornada. L’esdeveniment també va incloure activitats paral·leles per al públic, com exhibicions i zones de descans amb serveis de restauració.

El Campionat de Catalunya de Trial Open al Port de la Selva ha estat un èxit rotund, tant a nivell esportiu com organitzatiu. La bellesa del paratge, la passió dels pilots i el bon ambient creat pel MotorClub80 han fet d’aquest esdeveniment una cita ineludible per als amants del trial i l’esport a l’aire lliure. Sens dubte, el trial català continua demostrant la seva força i l’alt nivell dels seus competidors, consolidant-se com un referent en el món del motor.

Àlbum complet a Google Photos